4 films van Searchers op Filmfestival van Gent 2024

23/09/2024

‘Conclave’, ‘The Apprentice’, ‘Een Schitterend Gebrek’ en ‘Presence’ kennen hun Belgische première op het Filmfestival van Gent.

Met grote trots kondigen we aan dat maar liefst vier films uit onze komende line-up opgenomen zijn in het programma van Film Fest Gent:

  • ‘Conclave’ (regie: Edward Berger)
  • ‘The Apprentice’ (regie: Ali Abbasi)
  • ‘Een Schitterend Gebrek’ (regie: Michiel van Erp)
  • ‘Presence’ (regie: Steven Soderbergh)

Film Fest Gent vindt plaats van 9 tot en met 20 oktober.
Wie erbij wil zijn, vindt hier meer info & tickets.


FILMFESTIVAL VAN GENT

Conclave

Première op 15 oktober Extra vertoningen op 16 en 19 oktober

Regie: Edward Berger
Scenario: Peter Straughan
Cast: Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci, Isabella Rossellini

Na de dood van de paus brengen kardinalen van over de hele wereld hun stem uit in de meest geheimzinnige verkiezing ter wereld: die van de nieuwe spirituele wereldleider. Kardinaal Lawrence (Ralph Fiennes) moet ervoor zorgen dat alles goed verloopt, ondanks zijn eigen geloofscrisis. Wanneer torenhoge ambities uitmonden in schandalen, ontdekt hij dat de overleden paus verre van heilig was.

‘Conclave’ is geregisseerd door Edward Berger (‘All Quiet on the Western Front’). Ralph Fiennes (‘The Menu’, ‘The Grand Budapest Hotel’), Stanley Tucci (‘Spotlight’, Supernova’), John Lithgow (‘Killers of the Flower Moon’, ‘Bombshell’) en Isabella Rossellini (‘La Chimera’) spelen de hoofdrollen.

The Apprentice

Première op 13 oktober Extra vertoningen op 14, 17 en 20 oktober

Regie: Ali Abbasi
Scenario: Gabe Sherman
Cast: Sebastian Stan, Jeremy Strong, Maria Bakalova

In ‘The Apprentice’ wordt het leven van Donald Trump in zijn vroege jaren als vastgoedondernemer onder de loep genomen. Het is in deze periode dat Trump zijn eerste stappen zet in de snelle zakenwereld en de basis voor zijn zakelijke imperium uitbouwt, onder de vleugels van zijn mentor, de invloedrijke en geslepen advocaat Roy Cohn.  Dit portret van Trump gaat over corruptie, deceptie en de drang naar macht in het Amerika van de jaren zeventig en tachtig.

 De jonge Trump wordt gespeeld door Sebastian Stan (‘I, Tonya’, ‘Pam & Tommy’). Jeremy Strong (‘Succession’) vertolkt Cohn. De regie is in handen van Ali Abbasi, die eerder ‘Holy Spider’ en ‘Gräns’ regisseerde. Maria Bakalova (‘Bodies Bodies Bodies’) speelt Ivana Trump. 

Een Schitterend Gebrek

Première op 14 oktober
Extra vertoningen op 15 en 19 oktober

Regie: Michiel van Erp
Scenario: Arthur Japin, Ursula Rani Sarma
Cast: Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine, Maarten Heijmans

Een Schitterend Gebrek vertelt het meeslepende verhaal van Lucia, de eerste en grootste liefde van vrouwenversierder Giacomo Casanova. Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven de twee elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova’s terugkeer van een zakenreis. Maar dan wordt Lucia getroffen door de pokken en sluit ze zich af van haar geliefde, en van de buitenwereld. Zestien jaar later, wanneer ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar. Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen; durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen?

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin, die met een 72ste druk en vertalingen in maar liefst 22 landen een enorm succes was. Japin schreef ook zelf mee aan het Engelstalige filmscenario. Regisseur Michiel van Erp (Stromboli, Niemand in de stad) brengt het verhaal tot leven met Maarten Heijmans, Jonah Hauer-King en Dar Zuzovsky op het witte scherm.

Presence

Première op 10 oktober Extra vertoningen op 13 en 14 oktober Persvisie op 8 oktober om 11u45 in Kinepolis 4

Regie: Steven Soderbergh
Scenario: David Koepp
Cast: Lucy Liu, Julia Fox, Chris Sullivan

Wanneer een gezin in een nieuw huis trekt, stapelen de problemen zich op: moeder Rebekah (Lucy Liu) heeft moeilijkheden op haar werk, dochter Chloe (Callina Liang) rouwt om een vriend die recentelijk is overleden aan een overdosis, en een vriend van zoon Tyler (Eddy Maday), Ryan (West Mulholland), komt regelmatig op bezoek, hoewel hij een negatieve invloed heeft op de jonge Chloe. Ondertussen houdt een geest alles in de gaten en bedenkt angstaanjagende methoden om het gezin te terroriseren, wat vader Chris (Chris Sullivan) ertoe aanzet een spiritueel adviseur te raadplegen.

Regisseur Steven Soderbergh is vooral bekend van ‘Magic Mike’, ‘Logan Lucky’ en de ‘Ocean’s’-franchise. Met ‘Substance’ ‘Presence’ waagt hij zich aan het horrorgenre, met Lucy Liu (‘Kill Bill’, ‘Charlie’s Angels’), Chris Sullivan (de serie ‘This Is Us’), Julia Fox (‘Uncut Gems’) en Callina Liang (‘Bad Genius’) in de hoofdrollen.